Binnenkort: data draaicursussen april 2020

fallingcups

Binnenkort: data draaicursussen april 2020

Kommen, bekers en vazen draaien. De klei onder je handen voelen, vorm geven en vol verwachting laten drogen. Na het afdraaien het decoreren met engobes. Een patroon? Egaal? Uit de losse pols? Jij bekijkt en beslist wat bij je werk past. En als het uiteindelijk gebakken is, en de ovendeur gaat open… Wil je weer, en meer.

In deze introductiecursus draaien leer je het allemaal: hoe je de klei voorbereid, waarom centreren zo belangrijk is, dat de kleinste beweging van je hand grote gevolgen kan hebben, hoe je de klei kunt vormen of het vormen aan de klei kan overlaten, dat een engobe eigenlijk gekleurde klei is.

We gaan het hebben over wat klei is, dat bisquit bakken niet alleen in de keuken gebeurt, waarom klei je altijd weer verrast.

Draaien is vooral kilometers maken

In deze korte cursus leer je de basistechnieken van het draaien op de pottenbakkersschijf. Je leert eenvoudige vormen zoals een kommetje, een beker, een vaasje. We bespreken elke keer kort wat er gemaakt is. Door elkaar feedback te geven leer je kritisch naar je eigen werk kijken en zul je je eigen stijl ontwikkelen. In overleg kiezen we een aantal werkstukken uit. Deze worden nadat je ze hebt gedecoreerd afgebakken.

Zin om binnenkort thee of koffie uit je zelfgemaakte beker te drinken? Het aankomende cursusblok fabruari-maart zit vol. Maar in de 2e week van april begint de volgende reeks. Daar is nog plek en je kunt je nu al opgeven! Exacte data volgen binnenkort. Schrijf je nu in!

Cursus is 8 lessen. Je kunt 1 gemiste les inhalen. Kosten €260,00 incl materiaal/stoken. Course is 8 lessons. You can catch up for 1 missed lesson. Costs €260,00 incl material/firing. Graag de gewenste cursus aanvinken. Na ontvangst email krijg je een factuur en na betaling is de inschrijving definitief.


%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten